Haus Ritter

study for a single family house. a work in bright concrete. an entangled complex. simple but not too simple.
more infos coming soon…

client: private
draft: ralph büchel
on behalf for jürgen becker

http://beckerarchitektur.com

Leave a comment

hofMeier

interior furniture and surface renovation of an older house in liechtenstein. to live and work there. my atelier.

date: august 2015 – ongoing.
location: triesen
client: me

Leave a comment

b side

one picture each project. sketches, ideas and office work. ohho (oliver brandenberger) and oma (martin erhart) are not designed by me. in either case i was the project manager. the rm stele was designed by me at 0815 architekten. the other projects arent realised or shown. except the roof terrace, face to face with the fürscht.

Leave a comment

Wettstein

one project out of my office experience. i do show it because it was my sketch and
design. it is very simple and shows the character of a house. one roof and three walls protect you from the weather. transparent, friendly and clean.

competition: 2005
construction: steuerwald scheiwiller architekten, basel
design: ralph büchel / 0815 architekten, biel
location: wettsteinplatz, basel

Leave a comment

VW LT

the remodeling of the vw lt31 was the beginning of everything and is ongoing. the target was that the vw works both as a transporter as a camper. during the year the furnitures are in my flat. they are fabricated with alucore 15mm.

ongoing

Leave a comment

Poolbar

competition of the poolbar-festival, felkirch A. the starting point was the knowledge game „stadt, land und meer“. my target was to create three different rooms with different light atmospheres. the visitor would have travelled from the city to the ocean, to the landscape.

competition: 2010, 2nd place
client: poolbar, feldkirch

team: teresa von einem, steffen blunk und ralph büchel

Leave a comment

Haus Walser

the first house. the idea was to create a affordable space with a good private atmosphere and a clear concept of material. the basement in concrete and the superior part in wood.

construction: 03.2015-11.2015
client: private (competition)
location: schaan

architecture: ralph büchel, triesen
site management: jürgen becker, vaduz
engineer: ferdy kaiser, mauren
builder: roland kieber ag, mauren
carpenter: frommelt ag, schaan

pictures: martin walser

Leave a comment

Haus Malbun

the house our family spent the summers and winters was destroyed by avalanches.
i miss this time and the little house. so my wish ist to recreate the house avalanche secured. the thick concrete walls would have the same color than the wood before. the size would be exactly the same.inside there are little modifications. like the bathroom, that doesnt exist before. qualities like the sunbed and the fireplace do have the same position. they worked perfect!

open

Leave a comment